Muzgo

Hatalmas lufi nőtt a New York-i múzeum udvarára

Richard Koshalek, a New York-i Hirshhorn Múzeum igazgatója úgy döntött felrázza a múzeum életét egy olyan új közösségi térrel, amely újraértelmezi a közönség kapcsolatát az intézménnyel. A cél egy új kulturális tér létrehozása, amely filmvetítéseknek, művész installációknak, performanszoknak és előadásoknak adhat otthon. Az igazgató megkereste a híres Diller Scofidio + Renfro tervezőcsapatot, akik egy frappáns választ kínáltak a felvetett problémára: hatalmas lufit tömtek a múzeum lyukas fánkra emlékeztető kerek épületébe.

Az épület udvarában 45 méteres magasságba törő lufballon 1300 négyzetméter új hasznos területtel bővíti a múzeumot, amely 450-500 ember befogadására alkalmas. Nem utolsó sorban az épület egy szokatlan, sőt meghökkentő bővítése, amely vizuálisan is érdekes.

Diller Scofidio + Renfro csupán New Yorkban olyan projekteket valósított meg, mint a High Line vagy a Lincoln Center épületegyüttese közé épített új közösségi tér. A stúdió több kiállítóteret is álmodott, mint a Berkeley Art Museum, a The Broad vagy a Museum of Image and Sound.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása