Muzgo

Atmoszféra

Épp egy hete zárta be kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum Sajtófotó 2012 kiállítása. Aki nem tudott eljutni a múzeumba, annak kárpótlásul van egy jó kis programajánlónk hasonló témában, ugyanis tegnap este nyílt a Brody Studios új fotó kiállítása. A művész pedig nem más mint Kalló Péter a Metropol napilap és a Sziget Kft. munkatársa, Magyar Sajtófotó- és Goldenblog-díjas fotográfus.

Kálló Péter photo3.jpg

Kalló Péter saját elmondása szerint fotóriporteri munkája során konkrét eseményeket kell rögzítenie, objektívan illusztrálnia. Ez az objektivitás azonban soha nem valósulhat meg teljesen, hiszen a fotós már puszta jelenlétével hatással van az eseményekre. Munkájától eltérően egy teljesen más, művészi oldalról mutatkozik be a Brody Studios kiállításán. Streetfotóiban, melyeket az átlagos, mindennapi élet során az utcán járva-kelve örökít meg, néha pillanatokat kap el, néha a tökéletes percre várva figyel. A művész elmondása szerint ezek a képek sokkal inkább róla szólnak, az érzéseiről és ezért a megértésükhöz sem elég egy két másodperc, mint az újságok lapjain megjelenő fotókhoz. A Brody Studios pont ezért tökéletes hely a tárlathoz, sajátos légköre befogadó környezetet teremt, már a kapun belépéstől az emeleti kávézóig, ahol egy ital elfogyasztása mellett elmerenghetünk a képek mögöttes tartalmán és azon, hogy számunkra mindez mit jelent, továbbá megérezhetjük a tárlat címében is kiemelt atmoszférát.

Kálló Péter.jpeg

Kalló Péter streetfotóival a geometrikus formákhoz akar visszanyúlni és a tökéletes egyensúlyt megalkotni. Fekete-fehér és színes fotói váltakozva mutatják az élet változatosságát és mégis az aranymetszés arányaival rendelkező spontán tökéletességet. A tárlat 27 képe és az utolsó teremben elhelyezett körülbelül 20 fóliakép (melyek interaktívan írásvetítővel tekinthetők meg) az elmúlt öt év termései.

Kálló Péter photo2.jpeg

A Brody Studios zárt körű klub, így a tárlat megtekintéséhez előre be kell jelentkezni a művész honlapján vagy facebookján. Kalló Péter minden héten kedden és csütörtökön saját maga vezeti végig a kiállításon az érdeklődőket kis csoportokban. A tárlat július 3-ig megtekinthető.

Lukács Fanni

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása