Muzgo

Ennivaló művészet

A művészetre sok fajta pozitív jelzőt szoktunk használni, például szép, csodás, elbűvölő, de a finom és az ízletes eddig nem tartozott közéjük. Most a san franciscoi Modern Művészeti Múzeum Kávézója ezt is elérte. A múzeum műtrágyai ihlették ugyanis a cukrászokat, hogy valami lenyűgözően csodálatosat, finomat és a múzeum művészeti profiljához illőt alkossanak.

Lejártak azok az idők, amikor egy sonkás szendvics, ropi vagy rövid kávé elég volt a vendégeknek. Újítani kell és ebben Amerika élen jár. Rengeteg tévéműsor ma már nem csupán arról szól, mit főzzünk vagy süssünk, hanem, hogy hogyan tegyük ezt stílusosan. Caitlin Freeman a san franciscoi Művészeti Múzeum Kávézójának cukrásza munkatársaival minden nap arra törekszik, hogy a múzeum modern kollekciójához passzoló menüt állítson össze. Van John Zurier fagylalt, Cindy Sherman koktél, és Modigliani desszert. 

Az ötlet briliáns, hiszen ha már vannak szülinapi és évfordulós formatorták, miért ne lehetne ezt a művészet népszerűsítésére is felhasználni. Tökéletes módszer ez a csak egy kávéra betérő turistának a becsalogatására a művészeti gyűjteménybe. Aki jól tud sütni, annak itt az új kihívás, megcsinálni az első Anna Margit, vagy Keserű Ilona desszertet.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása