Muzgo

Kiállításajánló a Szigetről

"I've heard you like Sziget. So we put a Sziget within a Sziget within a Sziget within a Sziget", hogy Xzibit szava járásával vezessem fel ajánlónkat, hiszen a Szigeten több kiállítással is találkozhatunk és ezek közül a legérdekesebbek magához a fesztiválhoz köthetők. Az egyik a Mai Manó Ház tárlata, ahol az elmúlt 20 év Sziget fotóiból láthatunk egy látványos válogatást, aminek a nagyobb testvérkiállítása szeptember 9-ig tekinthető meg a Házban. A Kiscelli Múzeum sátrában a fesztiválozók extrém öltözködési szokásait ismerhetjük meg, miközben a fotósaik most is aktívan dolgoznak, így lehet, hogy akár ti is bekerülhettek a gyűjteménybe. 

Természetesen a többi múzeum is készült, így a Nemzeti Múzeumnál az olimpia, a PIM-nél Örkény és Hubauer adja a kiállítás tematikáját. A kArton Karikatúra és Képregény Múzeum sátrában képregényrészletekkel találkozhatunk, illetve akár mi is hozzájárulhatunk a tárlat épüléséhez egy-egy rajzzal, mert az általunk készített műveket is kiragasztják a sátor falára. Természetesen nem kell Frank Millernek lenni, hogy ez megtörténjen. A körülményekhez képest sikerült érdekes és látványos felhozatallal előállni. A felhasznált eszközök a hatalmas molinók, fényképek és szövegek, vagyis ami egyszerű, könnyen szétszedhető és szállítható.

Nem csak a Múzeumi Negyedban vannak kiállítások. Elcsatangolva az Afro-Latin Színpad és Világfalu felé érdekes rajzokat találhatunk az egyik sátor oldalára akasztva, amiket afrikai gyerekkatonák készítettek. A legnagyszabásúbb kiállítással az Európai Unió képviselteti magát, ahol úgy gondolták a fesztiválozók vevők lesznek a vidékfejlesztés és a közös agrárpolitika főbb kérdéseire. Itt, a CAP@50 Exhibition sátrában találkoztam egyedül hatalmas, látványos installációs elemekkel, LCD tévékkel, mágnestáblával és egy egész műfával. Ami igazán különlegessé tette a helyet, hogy egy-két ingyen falat, pogácsa is jutott az embernek, és ha nagyon bátrak voltunk még a saját banánturmixunk is elkészíthettük egy biciklihez erősített turmixgépen, ami természetesen szuper zöld, de valahogy nem erre vágyik az ember a fesztivál forgatagában.

A Sziget kiállításai olyanok, mint az instant kávé, könnyen elkészíthető, könnyen fogyasztható és felfrissíti az elmét két sör között.

Világhy Gergely

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása