Muzgo

Zenéljünk együtt a londoni Science Múzeumban!

A Googleről soha sem az innováció jut eszünkbe, pedig a cég kultúrájában nagyon fontos szerep jut az egyéni ambíciók és kreativitás megvalósításának. Ennek a folyománya a sokszor emlegetett Google Art Projekt, de elég csak végignézni a Google roppant széles már-már kaotikusnak tűnő kínálatát és láthatjuk, hogy messze túlmutat a webes keresésen. 

Legújabb projektjükben a londoni Science Múzeummal dolgoztak össze, hogy az internet és a számítógépes hálózatok működését egy nagyon hatásos és interaktív módon megértessék a laikusokkal is. A látogatók öt darab installáción keresztül játékos formában érthetik meg a technológia mögötti elveket: a virtuális térben történő folyamatos együttműködést, az élő videóközvetítést, a programozást, a keresést és a tagelést. Persze korántsem olyan nyers módon rántja le a leplet, mint Andrew Blum TED-es előadásában, így az internet keszekusza, absztrakt hálózatábrázolása megmarad.

A lényeg, hogy a Science Múzeumban fizikailag felállított installáció mellett az interneten virtuálisan is kipróbálhatjuk az eszközöket, sőt webkamerák segítségével folyamatosan nyomonkövethetjük a látogatókat is. A szó szerint párhuzamosan létező virtuális tárlat igazi szimbiózisban él a fizikai eszközökkel. Az egyik legélvezetesebb lehetőség, hogy a Google egyáltalán nem hétköznapi hangszerein játszhatunk akár otthonról is. Miközben a digitális kottán zenét írunk a folyamatosan internetes összeköttetésben levő hangszereken a mi zenénk szólal meg és szórakoztatja a múzeum látogatóit. A legjobb, hogy nem egyedül hanem csapatban, négy társunkkal együtt a világ bármely pontjáról! Csak rajtunk múlik, hogy melyik hangszeren akarunk játszani. Hajrá!

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása