Muzgo

Ásító flashmob a múzeumban

Kiállítás, Munkácsy, flashmob. Az első kettő közötti kapcsolatra nem nehéz rájönni, kakukktojás lenne a harmadik? Egyáltalán nem az. Akik lemaradtak volna az ásító flashmobról, most háttér információkkal megfűszerezve nézhetik meg a Munkácsy-mesék 8. részét.

Mit tesz egy múzeum sok-sok Munkácsy-képpel? Minden bizonnyal kiállítja. Mivel tett többet a szegedi Móra Ferenc Múzeum? Minivideó-sorozatot készített, melynek minden felvétele érdekességeket, megdöbbentő, elgondolkoztató történeteket tesz közkinccsé alkotóról és alkotásairól.

Hogyan válik valaki több mint harminc Munkácsy-kép birtokosává? Hogyan kerül valaki rá valakinek az arca a Honfoglalásra? Hány milliót ér ma és ért a festő korában egy-egy alkotás?

A sorozat szeptember végén újabb videóval gazdagodott, ezúttal ásító flashmobot szerveztek természetesen az Ásító inas című festmény elé, ami egyébként 30 év múlva el fog tűnni. A válaszokat és magyarázatokat mindenki megtalálja a Munkácsy-mesékben. A kezdeményezés jó példája annak, hogyan lehet sok látogatót egyszerre aktívvá, egy kiállítást élménnyé, egy múzeumot pedig „élővé” tenni.

Huhák Heléna

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása