Muzgo

A világ első pizza múzeuma

Az adakozó kedvű Kickstarter internetes közösségének köszönhetően megszületett az első pizza múzeum, a Pizza Brian. A több mint 1000, a világhírű olasz tésztához köthető emlékeket tartalmazó gyűjtemény még a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. A 16,587 dollárból a Philadelphiában található intézmény nemcsak kiállítóteret épített, hanem természetesen egy éttermet is, ahol a legkülönfélébb pizzák közül válogathatnak a látogatók.

A Pizza Brain elinditásához szükséges tőkét a Kickstarter crowed-founding weboldal segítségével kalapozta össze Brian Dwyer és Christopher Powell, két pizza őrült fanatikus. 2012-ben a Kickstarter 2 millió felhasználója több mint 300 millió dollár értékben 18,000 projektet finanszírozott. A Pizza Brain elindításához 15,000 dollára lett volna szükség, de az április 1-jei határidő alkalmával már több mint 16 ezer zöld hasú ült a két kiagyaló számláján.

A Pizza Brain története 2010-re nyúlik vissza, amikor Brian és Christopher megszervezték az első pizza tematikájú művészeti showt. A lelkes internetezőknek köszönhetően 2012. szeptember 7-én nyitotta meg kapuit a múzeum, amely valljuk be hiánypótló. A csokinak, a kiwinek még az odaégetett ételeknek(!) is van múzeuma, akkor miért pont a pizza lenne kivétel.

A kerek, lapos étel története több mint 1000 évre nyúlik vissza és mai társadalmunkban is töretlen népszerűségnek örvend. A pop-kultúra része, amelyet John Travolta, Tom Hanks, a tini nindzsa teknőcök is falnak és természetesen mi is nagyon szeretünk.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása