Muzgo

Múzeumshopok IV. - Magyar Nemzeti Múzeum

Múzeumshopokat bemutató sorozatunk soron következő része a Magyar Nemzeti Múzeum boltjával foglalkozik.

1.) Megközelíthetőség az épületben

A Nemzeti igen tágas és kellemes fogadótérrel rendelkezik, így körülbelül másfél éve a shop is ide költözött. A múzeumba lépve jobbra található a jegypénztár, balra pedig az információs pult, mellette a bolttal. Jó helyen van, hiszen lehetetlenség nem észrevenni, ráadásul nem szükséges belépőt vásárolni a megközelítéséhez, kiállítás nézés előtt és után is be lehet ide térni.shop1JPG.JPG

2.) Első benyomások, tér kialakítás

A bolt nem túl nagy, de a múzeumshopok szempontjából mindenképp a nagyobbak közé tartozik. Nincs fallal elválasztva, határait így a vitrinek és az információs pult jelentik. Nagyon barátságosra kialakított sarok a fogadótérben, kinálata és elrendezése pedig teljesen jól átlátható és körüljárható.shop3.JPG


3.) Kínálat, árkategóriák

Az üzlet kínálatának gerincét természetesen itt is a múzeumhoz kapcsolódó kiadványok és ajándéktárgyak adják. Jelentős mennyiségű könyvvel találkozik a látogató, köztük kiállításvezetőkkel, gyűjteményekhez kapcsolódó kiadványokkal. A turistákat számára sok közülük idegen nyelven is megtalálható, ezek drágábbak, mint magyar társaik.
Az ajándéktárgyak tematikája is a múzeumhoz kapcsolódik, így honfoglalás és népvándorlás kori tárgyak másolatától kezdve a habán kerámián keresztül a reprint plakátokig minden megtalálható a boltban. Még CD lemezek és szecessziós, illetve art deco stílusban készült ezüstékszerek is vannak.
A legkülönfélébb árakkal találkozunk, 100 ft-tól egészen 90 ezres nagyságrendig, a legdrágább tárgy egyébként a gömböc nevű magyar találmány egyik színes-szagos verziója.

4.) Célközönség

Bár a magyar történelem és a régészet dominál, nemcsak történészrajongók és régészhallgatók érezhetik otthon magukat a múzeum boltjában, hanem bármelyik látogató, mindenki - magyar és külföldi egyaránt - talál számára megfelelő ajándékot, könyvet és/vagy emléktárgyat.
A shopban a gyerekek sem fognak unatkozni, bátran rághatják szüleik fülét kártyáért vagy puzzle-ért.shop4.JPG

5.) Kedvenc

Kedvencünkké azokat a francia alkotásokat választottuk, amelyek híres festményeken látható alakokat jelenítenek meg szobor formájában és csak itt a Nemzeti Múzeum boltjában kaphatóak. Ki ne szeretne otthonra egy Klimt, Bosch vagy Dalí festményről készül figurát?shop5.JPG

A Múzeumi Boltnak (illetve üzemeltetőjének) van egy remek honlapja, itt mindenki előre tájékozódhat, hogy mit szeretne hazavinni, ha legközelebb a Nemzetiben jár!

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása