Muzgo

Programajánló

Különleges hét ez a mostani a szerelmesek számára, hiszen csütörtökön itt a Valentin nap. Nagy örömmel jelenthetjük, hogy nemcsak a virágosok és csokoládé boltok készültek idén, hanem a múzeumok is. Mi is csemegéztünk nektek néhány programot.

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közös rendezésében csütörtökön este 18.00-22.00 óra között a Galéria C épületében várják különleges programokkal a szerelmes párokat és persze mindenkit, aki egy kis szórakozásra vágyik. Az alkalomnak megfelelően a festők titkos szerelmeivel, viszonyaival tarkított vezetést fognak tartani a múzeum művészettörténészei a gyűjteményben, lesznek vendégelőadók is, akik a szerelem kémiájáról, és illatáról fognak beszélni a látogatóknak. Ezen kívül lesz még csokoládé kóstolás, fotósarok, tánciskola, jazz koncert, borkóstoló és esküvői ruha bemutató. A családosok számára gyerekmegőrző biztosított, hogy a szülők is romanitkázhassanak egy kicsit kettesben.

Aki már sablonosnak tartja a bon-bont ajándékként, adhat párjának egy két és fél órás minden ízlelőbimbót kielégítő túrát a Csokoládé Múzeumban. A program során megismerkedhetnek a látogatók a csokoládé történetével, amit persze meg is kóstolhatnak, majd hogy legyen mivel leöblíteni, egy kis bor és pálinka ízlelésben is része lehet a vendégeknek, miközben Rákócziról és Szent Valentinról szóló történetekkel szórakoztatják őket. Persze nem lenne teljes a program a saját csokoládé bon-bon elkészítése nélkül, amit a túra után díszcsomagolásban haza is lehet vinni. 

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum 16.30-tól zenés és irodalmi programokkal készül. Dominek Anna Kazinczy-díjas színésznő a magyar költészet legszebb szerelmes verseit fogja előadni Farkasréti György gitárkíséretével. A program felvezetőjeként Dr. Janka Ferenc veszprémi görög katolikus parókus osztja majd meg gondolatait a vendégekkel.

A Ludwig Múzeum jó kis ismerkedési helyet és finom bor és sonka kóstolót kínál. A tárlatvezetéssel egybekötött falatozás után laza beszélgetések alakulhatnak ki a látogatók között és lehet, hogy aki pár nélkül jött, sem egyedül távozik.

Azért nem csak a Valentin napi programokat hoztuk el nektek.

A héten becsukja kapuit a Cézanne kiállítás a Szépművészeti Múzeumban, ezért rendhagyó nyitvatartással várják a látogatókat. Február 15-én, pénteken este tízkor zár , február 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap pedig egy órával korábban, 9-kor nyit és szintén este tízkor zár a népszerű tárlat.

Akinek már elege van a télből és nagyon szeretne már tavaszt, a Mezőgazdasági Múzeum farsangi rendezvényén megpróbálhatja elkergetni a csúnya hófelhőket. A Városligeti korizás után megéri betérni a meleg múzeumba, ahol farsangi játszóház várja a gyerekeket, kézműves foglalkozás a kis iskolásokat és persze hagyományőrző kiszebábégetés, mese, tánc, zene, kiállítások és télbúcsúztató vásár mindenkit, akinek ideje és kezdve van egy kis kikapcsolódásra.

2013 év végéig meghosszabbítja Szabad Pálya című kiállítását a Közlekedési Múzeum. A tárlat, melyet már több mint 100 000-en meglátogattak két szinten kalauzolja vissza a látogatót a 19. század utolsó harmadába, bemutatja Magyarország 1867 és 1914 közötti technikai vívmányait. „Pavilonszerűen” mutatja be a mezőgazdaság, az ipar, a közlekedés és a távközlés témaköreit, valamint betekintést enged a hétköznapi munkáslakásba, egy polgári ebédlőbe, vagy épp az orfeumba.

Aki nem akar kimozdulni otthonról a hidegben, annak is van programajánlatunk. Az esztergomi Duna Múzeum rendhagyóan ünnepli 40. születésnapját. 40 héten keresztül, 40 különleges tárggyat ismertetnek a honlapjukon, melyekhez kötődően minden hónap végén kvízjátékot is hírdetnek. A győztes nyereménye persze már nem virtuális, hanem valóságos belépőjegy az intézmény gyűjteményébe.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása