Muzgo

Rájuk mosolygott a szerencse!

Nagy építkezésbe kezdett a British Museum, hogy még jobban tökéletesítse gyűjteményének megóvását. Richard Rogers építész tervei alapján egy 17 ezer négyzetméteres központ létrehozásába fogtak bele, melynek kivitelezéséhez kaptak most anyagi támogatást - 10 millió fontot - a brit Nemzeti Lottóalaptól.

Az elkészülő épület több funkciót is el fog látni. Egyrészt több mint ezer négyzetméteren kiállítóteret fog nyújtani a múzeum időszaki kiállításai számára, létrehoznak egy 6500 négyzetméteres helyiséget, ahol többek között a múzeum egyedülálló néprajzi gyűjteménye is helyet fog kapni, másrészt a 19.századi épületrészekből az egyes laboratóriumok át fognak kerülni majd ide.

A központnak a tervek szerint három alagsora lesz és egy új liftje, amelyben kényelmesen el fognak férni a teherautók is. Ez utóbbi azért nagyon lényeges, mivel a korábbiban csupán mumifikált gyerekek és állatok voltak szállíthatóak, ami nagyban nehezítette a tudósok munkáját.

"Világszerte szeretnénk bemutatni a gyűjteményünket és mindez lehetőséget biztosít erre" - jegyezte meg Andrew Burnett, az intézmény igazgatója, aki azt is elárulta, hogy a munkák valószínűleg 2014-re fejeződnek be.

(Forrás: MTI)

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása