Muzgo

Együttműködési megállapodás a Magyar Nemzeti Múzeum és a Lions Klub között

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) látássérülteknek szóló, Tapintva láss elnevezésű programjához kapcsolódó együttműködési megállapodás született csütörtökön Budapesten az MNM és a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége között.

A Nemzeti Múzeum programjában régóta szerepel, hogy a vakok és gyengénlátók számára is élménnyé tegye a kiállításokat. 2002-ben indult el a Tapintva láss program, amely az MNM régészeti kiállítását tette számukra is élvezhetővé. - idézte fel Csorba László, a múzeum főigazgatója. A program keretében 35 tapintható műtárgymásolat került az állandó régészeti kiállításba, valamint egy úgynevezett hangtérkép is bevezetésre került, melynek segítségével a látássérültek egyedül is tájékozódhatnak a múzeum termeiben - mondta el Kocsis László régész, az MNM munkatársa.

A most megkötött megállapodás abban fog majd segítséget nyújtani, hogy a látássérültek az ország minden részéből eljuthassanak a Múzeumba. - közölte Németh István, a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének soros kormányzója. A világ 206 országában több mint 1,5 millió tagot tömörítő jótékonysági szervezet célja ugyanis a látás megőrzése és a látássérültek segítése.

Csorba László az MTI-nek az is elmondta, hogy a magyarországi Lionsszal kötött megállapodás egy hosszú távú együttműködés kezdetét jelenti. A főigazgató tervei közt szerepel például, hogy a helyi Lions Klub segítségét kérje Amerigo Tot Anzióban található emlékművének (egy az 1944. júniusi szövetséges partraszállás helyszínén található bunkernek) a helyreállításához.

(Forrás: MTI)

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása