Muzgo

The Armory Show

The Armory Show New York egyik leghíresebb művészeti vására. Minden év márciusában kerül megrendezésre a Hudson folyó partján található Pier 92/94. Hogy mire is számíthatunk idén megtudhatjuk itt. Persze nem csak pár napig pezsdül fel a művészeti élet, hanem egy egész héten át a művészeté lesz a főszerep a Nagy Almában. Az Armory Show köré épült az Armory Week-re keresztelt hét, ami a legnagyobb művészeti vásár a városban, bár akad már kihívója a május elején megrendezésre kerülő Frieze New York esemény személyében. 

Na szóval Armory Week. Nem csak a Pier ad otthont kiállításnak, de március 7 és 11 között további eseményekre kerül sor például ADAA's The Art Show, Scope NY, New City Art Fair, Independent, Volta NY, Art's Not Fair és még egy csomó más kiállítás. Részletekbe menő leírást közöl az Artinfo.

A március 8 és 11 között megrendezésre kerülő The Armory Show főszereplője az egész hétnek. A showt először 1994-ben rendezték meg Gramercy International Art Fair néven egy hotelben, de a rendezvény hamar kinőtte magát és 1999-től, mint The Armory Show épült be a köztudatba és vált az egyik legnevesebb kortárs művészeti rendezvénnyé. De honnan a név? 1913-ben a nemzeti gárda fegyver raktárában rendezték meg a Modern Művészetek Nemzetközi kiállítását, ami Armory Show néven vonult be a történelembe. A legendás kiállításon 300 európai és amerikai művész 1250 festményét, szobrát és más műveit lehetett megtekinteni. De a magyar wikipedia többet tud erről mesélni, ami sokkal részletesebb, mint az angol változat.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása