Muzgo

Közelebb

A Mozaik Kávéház július 23-tól augusztus végéig a Közelebb című fotókiállításnak ad helyet. Ez a kiemelkedő művészeti és társadalmi összefogás a Magyar Rett Szindróma Alapítvány kezdeményezésére, Balla Vivien divatfotós és csapata segítségével jött létre. Az alapítvány célja az volt, hogy a kiállítással és az azt követő aukcióval a kevéssé ismert genetikai betegségnek és az abban szenvedő gyerekeknek egy kis figyelmet és támogatást nyerjen.

A társulás eredménye egy megható és igazán gyönyörű fotósorozat lett. A modellek maguk a beteg kislányok voltak és felkért ismert színészek (Kulka János, Kecskés Karina, Scherer Péter, Hegyi Barbara, Nagy Sándor, Gallusz Nikolett, László Zsolt, Margitai Ági, Jordán Tamás, Puskás Peti). Maga a Vivien úgy nyilatkozott a fotózásról: “Csodálatos, de egyben rendkívül nehéz munka volt. Érzelmileg is nagyon megviselt mindenkit. De ugyanakkor jó volt látni, ahogy a szülők feltöltődtek ettől a szituációtól. Minden tiszteletem a sérült gyermekek szüleié.”

A fotósorozat tíz darab fekete-fehér képből áll, melyek mindegyikéből csak egyetlen számozott példány készült. Augusztusban a kiállítás befejeztével ezek kerülnek kalapács alá az Átrium Filmszínházban. A fotókból nagy valószínűséggel képeslap reprodukciók is készülnek majd, így bárki csak egy kis összeg ráfordításával segíteni tud a gyerekeknek és családjuknak.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása