Muzgo

A helyi múzeumok kérdése

Mi alapján készítsen egy kis, helyi, közösségi múzeum kiállítást? Mi fogja bevonzani oda a látogatókat? Egyáltalán az érdeklődők milyen széles társadalmi körére számíthatnak? Hogy tud széles rétegeket megszólítani? - égető kérdések ezek szinte minden intézménynél.

Az egyik megoldási utat kínálja a santa cruz-beli The Museum of Art and History at the McPherson Center.
"Olyan sokszínű közösséget, elkötelezett tagokat és látogatókat képzelünk el, akik növekvő érdeklődéssel, tudással és szenvedéllyel viseltetnek a kortárs művészet és a helytörténet iránt. Ez egy izgalmas elképzelés, de azt is tudjuk, hogy ez csak akkor jó, ha képesek vagyunk rá, hogy megvalósítsuk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sokan Santa Cruz-ban nincsenek rendszeres kapcsolatban a múzeummal. Célunk azonban az, hogy kemény munkával új résztvevőket nyerjünk meg. Ehhez azonban az Önök segítségére is szükségünk van! Ezentúl minden új kísérletünket, tárlatunkat, rendezvényünket közösségi kollaboránsokkal együtt valósítjuk meg, és keressük a módot arra, hogy minél többeket belevonjunk ezekbe a tevékenységekbe." - írja magáról az intézmény a honlapján.

A blogjukon pedig már arról értesülhet az olvasó, hogy egy "kiállítás-filozófiát" fogalmaztak meg, melynek lényegét az előbbi idézet szintén jól tükrözi. Nemcsak a művészeket, kutatókat, történészeket, gyűjtőket hívják meg egy közös munkára, hanem az átlagembert is igyekeznek bevonni mindebbe, és ily módon gyarapítsák az ismereteiket vagy éppen felhasználják azokat és hogy élvezetesebbé tegyék a múzeumban eltöltött időt!

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása