Muzgo

Animal Inside Out

Mindenki hallott már a  Body Worlds blockbuster kiállításról. Igen, igen ez az a kiállítás, ahol betekintést nyerhetünk az emberi test belsejébe és megnézhetjük, hogy hogyan is néz ki a tüdő, a vese, a máj, az érrendszer stb. a valóságban. A Body Worlds Gunter von Hagen nevéhez fűződik, aki a 70-es években kitalált egy konzerválási eljárást, amivel a szervekben megakadályozza a bomlási folymatokat. A szövet felülete műanyagszerű lesz a színét is elveszti (újra kell festeni), de azért a tudat mindenképpen ott motoszkál az ember agyában, hogy a belsőségek egykoron egy élő emberben voltak. 

A Body Worlds 1995-ben debütált Tokyo-ban, majd bejárta az egész világot. Majd jött a Body Worlds 2, ami az agyra fókuszált, a Body Worlds 3, ami a szívre, de a siker további tematikus tárlatok megtervezését tette lehetővé. A nagy érdeklődés magával hozta a másolatok megjelenését lásd, kis a Bodies, az Explorers of the Human Body, amik a Body Worlds sikerét kívánták meglovagolni. 

Most itt az újabb szenzáció. A londoni Natural Histroy Museum Gunter von Hagen ötletét felhasználva az emberi test helyett az állatok világa fele fordult. Az Animals Inisdie Out című kiállítás április 6 és szeptember 16 között tekinhető meg, ahol 100 állatot "nyitottak fel" pl: elefántot, cápát, majomot és tevét . Részletek a videóban.

A kiállítás minden bizonnyal ugyanolyan sikeres lesz, mint a Body Worlds, de amíg eljut hazánkba ötleteljünk azon, hogy mi lehet a következő nagy dobás? Rakjuk össze két tuti-siker alapanyagot és megvan a világ legsikeresebb kiállítása - dinoszauruszok belülről? Vagy vonatkoztassunk el kicsit a valóságtól és gondolkozzunk el azon milyenek lehetnek Chewbacca vagy Jabba belső szervei?

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása