Muzgo

Legdrágább kiállítások, amiket most egy karszalaggal megnézhetsz

dagobert.jpgNincs pénzed művelődni, de a kultúrszomjad csillapíthatatlan? Akkor ne csak a bevásárlóközpontok akciós újságjait nézegesd, hanem számolj annak is utána, mennyit spórolhatsz június 16-án. Összeszedtük azokat a drágább, legdrágább kiállításokat, amit a Múzeumok Éjszakáján egy karszalaggal megnézhetsz. TOP 5 következik.

Tudtommal elég kevés embernek van saját épületnyi páncélszekrénye, mint Dagobert bácsinak. Néha elmélázok azon, hogy ha megnyerném a lottót én is építtetnék olyat, egy hatalmas dollárjellel… Na, de az átlagembernek meg kell gondolnia, hogy mire költ, és valljuk be, többnyire a havi rezsi győz a kultúra ellen. A Múzeumok Éjszakája remek alkalmat ad arra, hogy egy átlagbelépőjegy áráért (1500 HUF) egész éjjel több múzeumot is meglátogassunk.
Melyik múzeum és kiállítás jut eszetekbe, ha a legmagasabb belépőjegy-árakról van szó? Talán elsőre a magán (jellegű) intézmények képe libeg be mindenki szeme előtt. Utánajártunk, és valóban ez a helyzet, ám az állami múzeumokat sem kell féltenünk.
A teljes árú belépők egyéni látogatók számára nagyjából 1500-1800 Ft között mozognak. Ezt vettük alapesetnek. Lássuk a medvét!

TOP 5
Az ötödik: a Magyar Zsidó Múzeum 2250,-
A Dohány utcai Zsinagóga és Zsidó Múzeum megtekintésére van lehetőség ezzel a jegytípussal.

A negyedik: Ludwig Múzeum 2300,-
Természetesen itt is mindent meg lehet nézni (jelenleg két kiállítása fut) egy jeggyel egyénileg.

A harmadik: Magyar Iparművészeti Múzeum 2500,-
Ez a kombináltjegy minden kiállításra érvényes az Üllői úti épületben.

A második: Zelnik István Délkelet-Ázsiai Aranymúzeum 3400,-
Két emeletnyi kincs és arany várja a látogatókat a belépő fejében. Ám hozzá kell tenni, ha 9-10 között illetve 19-21 között érkezünk, 2900,- a kedvezményes jegy (amivel szintén a dicsőséges második helyet foglalja el)

Éééééés az első: Sziklakórház 3600,-
Itt a jegy ára tartalmazza a vezetési díját is, hiszen olyan speciális intézményről van szó, ahol a látogató nem mehet egyedül. 

Egy karszalaggal több intézményben – ez az alapötlete a Múzeumok Éjszakájának. Ezen elmélázva kiválasztottuk azt a három intézményt, ami több fíliájával karöltve készül erre az estére.
A Budapesti Történeti Múzeum (1500,-) izgalmas programokkal kecsegtet fenn a várban, ám az óbudai részlege (Kiscelli Múzeum 1000,- és Aquincum 1500,-) is kitesz magáért az idén is. Gyors fejszámolás következményeként 4000,- HUF az eredmény.
A Magyar Iparművészeti Múzeumot az előbb említettük, de a filiáira nem tértünk ki. A Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum (1000,-) és a Nagytétényi Kastély (800,-) is fogadja a látogatókat szombat éjjel. Bölcsészek között is 4300,- forintnál tartunk.
A Petőfi Irodalmi Múzeum minden látnivalójáért 1400, - forintot kérnek a pénztárnál, míg az Ady Emlékmúzeumban csak 500-at, addig a Kassák Múzeumban 600-at. A három intézményben összesen 2500 forintot hagytunk ott ezen okfejtésünk alatt.

Amennyiben leküzdhetetlen vágyat érzel, hogy a felsorolt intézményeket mindegyikét meglátogasd egy éjszaka alatt,mindennemű szuperhős képességeidet bevetve, akkor 20 850 forintot spórolhatsz!

Ugye belátjátok, hogy múzeumba most érdemes menni igazán!


Villangó – Török Ivett

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása