Muzgo

Múzeumburger

A McDonald's gyorsétteremlánc legújabb kampányában a nagyközönség fele fordul, hogy megtalálják a legjobb hamburgert. Amit eddig komoly szakemberek terveztek, most bárki megteheti; mindenki saját szájízének megfelelően állíthatja össze kedvenc hamburgerét a gyorsétterem lánc alapanyagaiból. A klasszikus hozzávalóktól kezdve, mint a marhahúspogácsa vagy a grillezett csirkehús egészen az olyan különlegesebb darabokig mint a sertéskolbász vagy a fokhagymás szalámi. Miután összeállítottuk kedvenc burgerünket és adtunk neki egy frappáns nevet, itt az ideje elkezdeni házalni, ismerősöknél, barátoknál, hogy meggyőzzük őket, mi leszünk a következő Gordon Ramsay. A McDonald's a tíz legtöbb szavazatot kapott hamburgerből választ ki hármat, amik az éttermek kínálatába is bekerülnek. Így van arra esély, hogy ősszel a saját hamburgerünket majszolhassuk!

Nem lennénk hűek a nevünkhöz, ha nem próbálnánk meg ide is kultúrát csempészni, így mi is nekiveselkedtünk a McDondald's hamburger építő honlapjának. Komoly fejtörést okozott, hogy hogyan kapcsoljuk össze a burger designját, ízvilágát a múzeumokkal, de végül erőfeszítéseinket siker koronázta, így három darab ínycsiklandozó kulturális szendvicset sikerült kreálni.

Első burgerünk a McGogh nevet viseli, amit a híres festő Vincent Van Gogh után kapott. Az összetevőket a legnagyobb gonddal választottuk ki, hogy vizuálisan tükrözze a művész Napraforgók című képének színvilágát. Van Gogh Arlesben talált rá a képen is szereplő, kedvenc sárga árnyalatára, ami a fenn említett festményen kívül több művén is visszaköszön. A hamburger vizualizációját a sárga színnek rendeltük alá, de persze ügyeltünk az ízek harmóniájára is. Nagy darab panírozott csirkehús, kukorica, erőspaprika karikák, kétféle sajt mindez borssal fűszerezett bucikba csomagolva.

Következő versenyzőnk a McDali. Kitalálható, hogy a szürrealizmus nagy festője Salvador Dalí ihlette. Dalí egyik legismertebb művét vettük alapul, Az elfolyó időt, ami 1931-ben készült el és ma a MoMA gyűjteményében található. A kép mindenkinek ismerős a lágy órákkal, amiket mi is megpróbáltunk visszaadni a hamburger kinézetében. A füstölt mozarella, az ementáli és bacon pontosan ugyanúgy omlik le a zsemlék oldalára, mint az órák. A burger izgalmas, pikáns ízéről a McMex szósz gondoskodik.

Harmadik szendvicsünk a MúzeumBurger. Igazság szerint ez jelentette a legtöbb kihívást, amíg meg nem találtuk a McRib sertéshúst, ami egyértelműen emlékeztetett a klasszikus templom szerű múzeumok oszlopaira. Azután már csak annyi dolgunk volt, hogy addig finomítsuk az elképzelésünket, ameddig csak lehet. Pepperjack sajt, jégcsapretek, tejfölös hagymás szósz, nyammi.

Összességében elmondható, hogy nagyon jó játékot ad a kezünkbe a McDonald's és egy kis fantáziával kreativitásunkat is ki tudjuk élni. A folyamat végére már igazi food stylistnak éreztük magunkat, mert a koncepciónk első helyén a szendvicsek kinézete állt, de ügyeltünk arra, hogy ehető is legyen. (Amiben persze nagy segítség volt a kötött rendszer, mert csákányt nem tudtunk a burger közepébe varázsolni.)

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása