Muzgo

A Google nem bír leállni és nem is akar

Ennek pedig nagyon örülhet mindenki, aki a Cultural Institute oldalára klikkel, ugyanis pár nappal ezelőtt 41 új virtuális kiállítással gyarapodott a Google kulturális archívuma.

20121011-googleart.jpg

Ezúttal nem a művészet, hanem a történelem, pontosabban a XX. század kerül terítékre rengeteg fotó, dokumentum, videófelvétel segítségével. A tizenhét együttműködő intézmény, köztük múzeumok, alapítványok gyűjteményéből a világhálóra került források között olyan is akad, amelyet először láthat a nagyközönség. A csatlakozók között találjuk az amszterdami Anna Frank House-t, a londoni Imperial War Museumot, a varsói Lengyel Történeti Múzeumot , vagy éppen a Dél-Afrikai Történeti Archívumot is. A paletta igen színesre sikeredett, ahogy a bemutatott témák is sokfélék: tragikus auschwitzi szerelmi történet, D-day, Nelson Mandela és mozgalma, de feleleveníthetjük II. Erzsébet megkoronázását is.  

A tavaly létrehozott Google Cultural Institute a világ gyűjteményeinek digitalizálását és internetes közzétételét tűzte ki célul. Ennek érdekében elkészítette többek között a Google Art Projectet, a World Wonders-t, vagy éppen a XIV. Lajos Versailles-i udvarának 3D-s változatát.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása