Muzgo

Itt fog bulizni fél New York

CODA művésznéven futó Caroline O’Donnell Party Wall című munkájával nyerte a MoMA és a MoMA PS1 fiatal építészek számára kiírt pályázatát. Az évente megrendezésre kerülő megmérettetésen olyan innovatív, egyedi kültéri installációkat várnak, amelyek árnyékot, vizet és ülőhelyeket biztosítanak a látogatóknak.

Az utóbbi évek trendjét követve, a 14 éve futó sorozat pályázati felhívásában egyre inkább előtérbe került a fenntarthatóság és az újrahasznosítás, és pont ezek azok a szempontok, amelyeket CODA munkájában kiemelkedőnek talált a zsűri. Pedro Gadanho a MoMA kurátora nemcsak az anyaghasználatot, hanem a felismerést is méltatta, hogy a gördeszkakészítés mellékterméke szerepet kaphat az építészetben, ugyanis a lazán kapcsolódó burkolóelemeket a környezettudatos Comet Skateboards "gyártja" majd. 

A vállveregetés azonban nem minden, CODA munkája meg is fog valósulni. A Party Wall debütálására New York egyik legrangosabb zenei fesztiválján a MoMA PS1 szervezte Warm Up-on kerül sor, amelyen a muzsika mellett kiállítások, a művészet és az építészet is szerephez jut.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása