Muzgo

Diktátorból kiállítási tárgy?

A rákkal több éve küzdő venezuelai elnök, Hugo Chavez végül elveszítette élete legnagyobb csatáját - meghalt. A diktátor teste a Caracas-i  katonai múzeumban van felravatalozva, ahol a nép még egy utolsó pillantást vethet  szeretett vezérére. Azonban az, hogy mi lesz a holttest további sorsa még nem eldöntött kérdés - írja a BBC.

Több ötlet is felmerült. Például Nicolas Maduro, Chavez utódja arra kérte a nemzetgyűlést, hogy változtassanak az alkotmányon, hogy Chavez hamvai bekerülhessen az ország hőseit felsorakoztató Nemzeti Phanetonba, ahol többek között Simón Bolivar, José María Vargas és Guaicaipuro társaságában térhetne örök nyugalomra.

Persze nem ez a legelvetemültebb ötlet, amely Maduro részéről felmerült, hogy tisztelegjen a halott előtt. Március 7-én még azt szerette volna, hogy Chavez bebalzsamozott teste a Forradalom Múzeumában legyen kiállítva, így az istenadta nép bármikor leróhatta volna kegyeletét a vezető előtt.

Látni fogjátok a commandate-ét. Ő a tietek.

Pénteken Ernesto Villegas, Információs Miniszter azonban határozottan cáfolta ezt a tervet, talán azért, mert egy orosz szakember beszólt, hogy mégse készítették ki olyan tartósan a testet. Az oroszok pedig ugye elég gyakorlottak ezen a téren

Az, hogy mi lesz Chavez testének további sorsa, nem tudjuk. Annyi biztos, hogy a tíz napig tartó nemzeti gyász alatt Caracas-i katonai múzeumban van kiállítva - csak hogy szokja a helyzetet.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása