Muzgo

Szegedi újdonságok

Január 27-én két új időszaki kiállítás is nyílt a csongrádi megyeszékhelyen.

The art of John Lennon

Az egyik helyszín a Reök-palota, itt a híres énekes, John Lennon grafikáiból és művészetéhez tartozó relikviáiból nyílt kiállítás.
A tárlaton mintegy három tucat képzőművészeti alkotást (rajzot, grafikát, litográfiát) tekinthetünk meg, melyek a német Andreas Wahle gyűjteményéből származnak.
A zenész alkotásai mellett relikviákat is láthatunk a kiállításon, például egy szemüveget, platinalemezeket, fotókat és plakátokat, valamint két, Andy Warhol által készített litográfiát.

További információk a Reök-palota honlapján.

„Hazádnak rendületlenül”
A másik helyszín a Móra Ferenc Múzeum, itt az 1848–49-es forradalom relikviáiból készült „Hazádnak rendületlenül” címet viselő kiállítás nyitotta meg kapuit az érdeklődök előtt.
A tárlat látogatói honvéd fegyvereket, egyenruhákat, korabeli papír- és fémpénzeket, valamint egy korhű ágyút is megtekinthetnek.
A kiállítás érdekessége, hogy „átélhetjük” a szabadságharcot, a játékos kedvű látogatók belebújhatnak a honvéd és nemzetőr egyenruhákba, kezükbe foghatják a az Augustin-rendszerű gyutacsos karabély és pisztoly egy-egy másolatát, hadműveleti térképeket tanulmányozhatnak.
A múzeumban megtekinthető az az arany nyakkendőtű, mely egy New York-i szenátoré volt az 1850-es években, és melyen egy beépített nagyító alatt Kossuth Lajos arcképe látható.

Részletes információk a kiállításról a múzeum honlapján.

(Forrás: MTI)

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása