Muzgo

Önkéntes program a Magyar Nemzeti Galériában

Alább olvasható a Magyar Nemzeti Galéria üj önkéntes programjának felhívása!

Önkéntes program a Magyar Nemzeti Galériában

A Magyar Nemzeti Galéria a főváros festői szépségű helyén a világörökség részét képező budai várnegyedben, az egykori királyi palota épületében helyezkedik el. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed ki. A reprezentatív környezet, valamint a Magyarországon szinte egyedülálló nagyságú és színvonalú gyűjtemény páratlan szerepet kölcsönöz a múzeumnak.

A Magyar Nemzeti Galéria sok szeretettel várja azokat az önkénteseket, akik lelkesedésükkel, szorgalmukkal, szakértelmükkel nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a programok lebonyolításában és a múzeumlátogatás színvonalának növelésében.

 Önkéntes munka keretében magyar és idegen nyelven jól beszélő információs munkatársakat és tárlatvezetőket keresünk, akik kiváló kommunikációs és konfliktuskezelési képességekkel rendelkeznek. Továbbá a fogyatékkal élő látogatók számára kidolgozott programok tervezésében, szervezésében és lebonyolításában közreműködő múzeumpedagógusokat keresünk, akik hosszú távon, akár hetente több alkalommal is együtt tudnának dolgozni kollégáinkkal.

Mindezeken túl várunk mindenkit, aki szakértelmével, tudásával, idejével szívesen hozzájárulna munkánkhoz.

Tárlatvezetések kiállításainkban

Heti rendszerességgel, bejelentett csoportok számára tartandó magyar és idegen nyelvű tárlatvezetések megtartására keresünk önkénteseket, akik érdeklődnek a képzőművészet iránt, remek kommunikációs készséggel rendelkeznek. Folyékonyan, tisztán beszélnek magyarul, és/vagy idegen nyelveken, szeretnének megismerkedni kiállításainkkal, páratlan gyűjteményünkkel, művészettörténészeinkkel és restaurátorainkkal.

Gyermek és felnőtt foglalkozások

A Magyar Nemzeti Galéria hivatásának tekinti a jövő múzeumlátogató generációjának vizuális nevelését, a képzőművészet iránti érdeklődés felkeltését. Jó konfliktuskezelési képességgel rendelkező, türelmes, megértő önkénteseket keresünk, akik részt vesznek gyermekprogramjaink, magyar és idegen nyelvű táboraink, családi napjaink előkészítésében, lebonyolításában. 50 PLUSZ rendezvényünk az idősebb korosztály számára nyújt színvonalas kikapcsolódást, amely lebonyolításába is szívesen bevonnánk önkénteseket.

Információs pult

Az információs pult munkája kiemelkedő a látogatókkal való kapcsolattartásban. A vendég első benyomása hatással van az egész múzeumlátogatásra, ezért rendkívül fontos, hogy a Magyar Nemzeti Galéria "arcaként" az információs pultban dolgozó kollégák minden esetben a látogatók segítségére legyenek. Fontos, hogy talpraesetten, felkészülten kezeljék a felmerülő problémákat, konfliktushelyzeteket és mindig friss, aktuális információval szolgáljanak a látogatók számára. Olyan önkénteseket keresünk, akik egy ilyen, a múzeum számára különösen kiemelt pozícióban is megállják a helyüket. Fontos, hogy olyan napokon is (MNG Extra, Múzeumok Éjszakája stb.), amikor az intézmény különleges programokkal az átlagosnál jóval több látogatót vonz, segítsék állandó kollégáink munkáját.


Információs nap: 2012. február 11. 11.00-15.00 

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, gyere el információs napunkra, amelyen igyekszünk minden információt átadni a számodra. Személyes találkozó során bemutatkozhatsz és tájékozódhatsz az önkéntes szerepvállalás feltételeiről, megismerheted a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményi anyagának szerkezeti felépítését és a Múzeum aktuális programkínálatát.

További információ:

Gergely András közönségkapcsolati koordinátor 
Telefon: (+36 20) 4397 327
e-mail: gergelyand89@gmail.com 

Pogány Krisztina múzeumpedagógus 
Telefon: (+36 20) 4397 326 
e-mail: hundtpogany@mng.hu

Kedvcsináló múzeumpedagógiai programjainkhoz: http://youtu.be/2N5QtizbhWo

Csatlakozzon Ön is a Facebookon, a Twitteren és az IWIW-en a Magyar Nemzeti Galéria rajongóihoz! 

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása