Muzgo

Éjszaka a múzeumban 2.

Kétkedve fogadtam a második részt, kerek egésznek éreztem az elsőt, miért is kellene folytatni? Az első rész valóban kimerítette a Természettudományi Múzeum kereteit, így a forgatókönyvírók a Smithsonian-be tették át a cselekményt.

Larry Daley (Ben Stiller) immár egy befutott feltaláló, aki saját céget alapított az elmúlt két évben. Öltönyös üzletember lett, aki egy kósza ötlet okán tért be a múzeumba és csak akkor tudta meg, hogy elköltözik a tárlat, bezár a múzeum! Az igazgató szerint a mai gyerekeknek már unalmas a történelem, nem járnak múzeumba. Sajnos mindenütt az a jelenség tapasztalható, de a forgatókönyv egy szélsőséges “megoldást” kínál.

Larry barátai segítségére siet Washingtonba, a Smithsonian Intézetbe, mely magába foglal 19 különböző intézményt, a Capitoliumtól a Lincoln emlékműig. A történet szerint a viaszbábukat, diorámákat a szövetségi archívumba szállítják, mely a Smithonian területe alatt húzódó pincerendszerben helyezkedik el. A bonyodalmat ismét Döxter okozza, ellopja Ahkmunrah tábláját és így a világ legnagyobb múzeuma kel életre napnyugta után!

Konkrétabban három múzemban játszódik a cselekmény: National Air and Space Museum, National Gallery of Art és Smithsonian Institution Building (The Castle) ad otthont a filmnek. Larry idegenvezetője Amelia Earhart (Amy Adams) lett, mert Teddy Roosevelt New Yorkban maradt. Egy kis szerelemi szálat adtak ezzel a második filmnek, ami nem lett túl hangsúlyos szerencsére, de a happy end biztosított. Új szereplők is feltűnnek, például az óriás polip, víziló, és persze a dinoszauruszok, amik elmaradhatatlan kellékei a természettudományi múzeumoknak. Az új főgonosz Khamunrah lett, Ahmunrah bátyja, akihez csatlakozik Rettegett Iván, Bonaparte Napoleon és Al Capone.

A film végén visszakerül mindenki a kiindulópontba, vagyis a new york-i Természetrajzi Múzeumba, talán nem árulok el nagy titkot, hogy a befejező képsorokban újra megnyit a tárlat egy titkos adományozó révén.

Villangó - Török Ivett

IMDB

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása