Muzgo

53 066 727

Március 1-jén a csütörtökön ismét megrendezésre került a Megyei Múzeumok Igazgatóságainak Szövetsége konferencia. Az előadásokat a Vármegyeház dísztermének bársonyszékeiből hallgathatta végig a nagyérdemű. Még mielőtt túl késő lenne és már mindenki azt mondaná, hogy so last year, gyorsan összefoglaljuk miről is maradt le az, aki nem látogatott el. Számomra a statisztikáról szóló előadás volt a legérdekesebb, mert szeretek a számokkal játszani és rögtön elkezdett pörögni az agyam designer fele, hogy milyen jó infographicákat lehetne ezekből alkotni.

Az első előadást a Szövetség elnöke Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton tartotta a Szentendrén végbemenő múzeumi fejlesztések főbb pontjairól.

Kaján Imre A megyei múzeumok az átalakulás küszöbén címmel tartott előadást és a múzeum fenntarthatóságának kérdését feszegette.

Dr. Pusztai Tamás az új régészeti feltárásokra vonatkozó törvényről beszélt  

Sz. Fejes Ildikó a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa a készülő összmagyarországi múzeumi statisztikáról tartott előadást és ennek fontosságát hangsúlyozta.

Dr. Basics Beatrix értekezése is roppant érdekes volt a megyei múzeumi rendszer fejlődéséről. Az előadásából azt emelném ki, hogy már az első világháború előtt is megfogalmazták, hogy a legfontosabb múzeumi feladat az oktatás. Dr. Baán László lendületesen beszélt a Múzeumi negyed legújabb fejleményeiről, majd felvázolta az egész projekt menetét, ami teljes pompájában 2020-ra készülhet el.

Világhy Gergely

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása