Muzgo

The World Park

Manhattan közepén véghúzódó Central Park New York egyik legikonikusabb helye. Gyakrolatilag mindenkinek ismeri a metropolisz közepén megbúvó zöld terület, mert szinte minden New Yorkban játszódó film kötelező helyszíneként szerepel. A World Park egy olyan project volt, ami QR kódok segítségével megpróbálta bemutatni a park különböző dimenzióit. Egy nem túl eredeti ötlettel, de profi megvalósítással és egy olyan helyszín kiválasztásával, ami mindenkiben okoz valami mininális rezonanciát a World Park egy működőképes ötlet volt 2010-ben.

De a múzeumok hogyan is tanulhatnak ebből? Fényképeket és filmeket be lehet mutatni ott, ahol készültek. Az okos telefonok, a divatos QR kódok, valamint AR segítségével könnyen lehet egy-egy helyszínhez kötni a tartalmat. A fenti videó szemlélteti, hogy nemcsak filmjeleneteket és látványos AR megoldásokat lehet használni, hanem történelmi fényképeken, mozgóképeken keresztül be lehet mutatni a park történelmét is. Az alábbi cikk is azt bizonyítja, hogy a régi fényképekre vagy videókra vevők az emberek, ha olyan helyszínekről készültek, amikkel a mindennapi életükben találkoznak. 

Őszintén megmondom, nem vagyok egy nagy rajongója a QR kódoknak és szerintem nagyon sokszor rosszul használják, mert önmagában nem kommunikál semmit. Vannak azért kreatív ötletek is. Mért jobb ez a World Park, mint az átfogóbb, általánosabb megoldást nyújtó Historypin? Historypin zseniális ötlet és hosszú távon életképesebb. A World Park 2 napig volt látható, de utóbbi előnye a profi módon felépített arculat, reklám és lokalitás - a helyi közösség igényeire szabva. 

Nálunk talán a Duna Tanösvény volt, ami erre a koncepcióra épült (idén is lesz). De milyen egyéb helyszínek vannak Magyarországon, ahol el lehetne képzelni egy ilyen kampányt?  

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása