Muzgo

Szomszédok

Természetesen mint az univerzum legnagyobb múzeum rajongói, ha belefutunk valami érdekes dologba a neten, ahol lehet keresni is, rögtön azzal kezdjük, hogy bepötyögjük, hogy múzeum. A minap böngészés közben beleakadtam a Citymaps nevű szolgáltatásba, ami nem a szokványos térképet kínálja. Minden sallangtól mentesen az összes olyan üzletet, kávézót, éttermet, állatkertet, vidámparkot, múzeumot vagy bármilyen helyet kirajzol, ahol valamilyen szolgáltatást nyújtanak.

A hivatalos oldalán sikerült szebben is megfogalmazni, hogy milyen problémára nyújt megoldást a Citymaps: "A legtöbb ma létező online térképek segítenek abban, hogy eljuss A pontból B-be - de mi történik az odavezető úton?" Sokkal jobban használható ez a térkép, ha épp arra vagyunk kíváncsiak, hogy hol tudunk meginni egy kávét. Vagy ha épp kisétáltunk a Met-ből és kedvünk lenne egyet legózni és elkezdünk pánikolni, hogy most akkor hol? Citymaps ilyen problémákra nyújt könnyű megoldást, mert kiszúrjuk, hogy ott van egy Legóbolt mellette.

A másik dolog és ami miatt elkezdtem írni ezt a cikket az az, hogy a térképen, ahol csak lehet az egyes cégek logói láthatók. Ilyen szempontból se mindegy, hogy hol van egy múzeum. Teljesen más látogatókra lehet számítani, ha olyan márkák veszik körbe, mint Louis Vuitton, Armani, D&G és teljesen másra, ha egy McDonald's és egy kaszinó között van. Ennyire szemléletes példákat nem találtam a térképen, mert csak New York, San Francisco és Austin városainak egyes részeit lehet böngészni, de tuti, hogy profitálhat a múzeum abból, hogyha jó szomszédokat választ.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása