Muzgo

Új Széchenyi Terv - új kulturális pályázatok

Újabb kulturális pályázatokat ír ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Kultúráért Felelős Államtitkársága az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében, így összesen 10 milliárd forintra bővül az ebben a pályázati formában elérhető támogatások összege. 
Pályázatot adhatnak be közművelődési intézmények, működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények, nyilvános könyvtárak vagy könyvtári tevékenységet folytató szervezetek, közlevéltárak és nyilvános magánlevéltárak vagy fenntartóik, amennyiben alkalmazottaik képzése megfelel a pályázati kiírásnak. A pályázatonként elnyerhető támogatás mértéke 5-30 millió forint; a pályázatokat május 2-től 31-ig lehet benyújtani. 

A másik friss pályázat keretösszege 2,12 milliárd forint. Ezen olyan kulturális intézmények indulhatnak, amelyek részt vesznek vagy részt kívánnak venni tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában. A pályázat célja, hogy a kulturális intézmények szélesebb körben kapcsolódjanak be a formális oktatásba, és szerepük erősödjön meg a kulturális tudás átadásában. Pályázatot nyújthatnak be Budapest és Pest megye kivételével közművelődési és művészeti intézmények, könyvtárak, múzeumok és levéltárak, továbbá előadó-művészeti szervezetek és alapító okiratuk szerint alkotóművészeti tevékenységet folytató intézmények és szervezetek. A pályázatonként elnyerhető támogatás mértéke ebben az esetben is 5-30 millió forint. A pályázatokat április 23-tól május 15-ig lehet beadni.

A pályázati felhívások és a részletes pályázati dokumentáció itt megtalálható.

(Forrás: MTI)

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása