Muzgo

Múzeum az egész világ!

Múzeum az egész világ, ha érdeklődve járjuk a világot és rá tudunk csodálkozni a hétköznapok egyszerű dolgaira is, de nem árt - képletesen szólva - ha van nitro is! Van mit nézni. Ezért szeretjük az utca művészeit a zenésztől a graffitisig. Különben nagyon szürke városokkal találkozhatnánk. Az ArtHERE kezdeményezés lényege, hogy megkönnyítse összehozni az alkotókat azokkal, akik egy műalkotással szeretnék feldobni a környezetüket. A képlet végtelenül egyszerű:

Az ArtHere rendszerében helyeket és műalkotások tölthetünk fel. Egy adott hely tulajdonosa a művek között böngészhet vagy feltöltheti a rendszerbe ingatlanja azon részét, ahol egy festményt, szobrot vagy egyéb installációt szeretne látni. Az alkotók a kínálkozó terekhez ötleteket tudnak ajánlani. A program a san fransisco-i Summer of Smart elnevezésű programozói maraton keretében született. Az igazi premier a ZERO1 Biennálén lesz, ahol a sikeressége nagyban befolyásolja a kezdeményezés sorsát. A ZERO1 olyan kortárs művészek munkáit mutatja be, akiknek a művészetében a technológia fontos szerepet kap. Hol máshol is rendezhetnének meg egy ilyen művészeti showt, mint a Szilikon-völgyben. 

Az ArtHERE még teljesen friss, talán még kicsit kiforratlan, de én csak szurkolni tudok, hogy sikeres strat-up legyen belőle. Szükség van arra, hogy az alkotók és a művészetre fogékony ingatlantulajdonosok egymásra találjanak, mert könnyen fel lehet vele dobni egy város szeletét és az ott élők életét. Erre olvasható az ArtInfo cikke.

Világhy Gergely

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása