Muzgo

Indul a MuseumNext!

Indul Európa idei legnagyobb múzeum konferenciája, ami Barcelonában kerül megrendezésre, de a világ minden részéről vonzza a múzeumi szakembereket. A három naposra tervezett esemény ma startolt el, de az előadásokra csak holnap és holnapután kerül sor. A mai napra igazából a ráhangolódás marad, kezdve a regisztrációval, múzeum - és raktárlátogatásokkal, 8 órától pedig egy fogadással, ahol találkozhatnak a résztvevők, előadók vagyis mindenki networkingelhet.

A konferenciát Jim Richardson, a Sumo kreatív ügynökség igazgatója szervezte. Az esemény legfontosabb célkitűzése, hogy megvitassa a múzeumok helyét a digitális korban: milyen kihívásokkal, lehetőségekkel néznek szembe, és fórumot biztosít az eszmecserére. Mi is aktív figyelemmel kísértük a konferencia alakulását és ahogy egyre több előadóra és előadására derült fény, lefordítottuk nektek a szinopszisokat. Ezeket itt, itt, itt és itt találhatjátok meg. Ezek alapján kirajzolódnak azok a témák, amiket érinteni fognak, ilyen az AR, a közösségi média (facebook, twitter stb.), a weboldalak, a gyűjteményi digitalizáció, az okostelefonok, a RFID, az internet. Túllépve a gyújtóponton - a múzeumokon -, a kulturális örökség  hasznosítására is találhatunk jó ötleteket, de akármilyen kulturális intézmény is profitálhat az előadásokból.

Na mit tegyünk mi, akik itt ragadtunk a Kárpát-medencében ahelyett, hogy a La Ramblan tolnánk a rumbát? Először, reméljük, hogy hazánkból is minél többen eljutottak a konferenciára, másodszor a keynote előadásokat a CCCB jóvoltából élő streamen követhetjük nyomon. Azon sem kell aggódni, hogy a többiről lemaradunk, mert a tavalyihoz hasonlóan idén is fel fog kerülni az összes előadás. De a lényeg, amit élőben közvetítenek holnap és holnapután:

A MuseumNext helyszínén van a Muzgo egyik szupertitkos kettősügynöke, aki remélhetőleg nem felejti el, hogy exkluzív képekkel szolgáljon nektek és hogy a végén egy poszt erejéig összegezze élményeit.

Világhy Gergely

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása