Muzgo

Wonder Worlds Project

Aki imádja a Google Art Projectet, az a Google új szolgáltatását a Wonder Worlds Projectet is a szívébe fogja zárni.  Míg előbbi a múzeumokra koncentrál, addig az utóbbi az UNESCO Világörökség listájára felkerült kulturális, természeti  kincseket ismerteti meg a Google egyéb szolgáltatásaira épülve, mint a Google Street View vagy a Google Maps. Mindamellett, hogy ugyanolyan előnyökkel bír, mint a Google Art Project - otthon a karosszékből, kényelmesen, virtuálisan barangolhatunk a világban vagy akár egy múzeumban -, de ez nem jelenti azt, hogy ezeket a helyeket már kihúzhatnánk a bakancslistánkról. Sőt, igazából csak a világ újabb érdekes szegleteit lehet felfedezni, tippeket szerezhetünk a nyaralásra vagy arra, hogy hova kellene költöznünk öreg napjainkra.

A Világörökség helyszínek hosszú történelemre tekintenek vissza, de a legfontosabb évszám 1972., amikor az UNESCO elfogadta az egyezményét, amit azóta több mint 180 ország ratifikált. 2011-ben már 936 helyszínnel büszkélkedhetett a lista, ami tényleg bolygónk legszebb, legérdekesebb tájait, épületeit, városait tartalmazta, amiket  egyszer az életben mindenkinek látnia kellene. 

A Google Wonder Worlds Project-je pont ezt a hiányt pótolja. A Street Viewhoz hasonlóan barangolhatunk a helyszíneken, akár olyanokon is, amiket autóval nehéz megközelíteni; ezekre a helyszínekre a Google lelkes csapata gyalog jutott el, hogy képeket készítsen. Emellett a Wonder Worlds Projecten keresztül széles körű információt szerezhetünk az adott helyről, valamint videókat és fényképeket nézhetünk. Egyelőre csak 18 ország 131 helyszíne található meg, mint például Pompeii, Stonehadge, Jeruzsálem, stb, de biztosra vehetjük a további bővítést.

Világhy Gergely

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása