Muzgo

Szeptembertől újra Kölyöklabor!

Másolat - IMG_6285.JPGSzerencsére az idei tanévnek lassan vége, kacsingat ránk a napsugár, hívogat a szabadba. A Közlekedési Múzeumban már hétfőn megtartották az évzárót, nem is akárhogyan: Máguspárbajjal.

 



Tavaly októberben indult a Kids’ Lab elnevezésű programsorozat a BASF illetve a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum összefogásának eredményeként. A foglalkozások célja a még kémiát nem tanuló alsóbb évfolyamok (1-6. osztályig) játékos formában ismerkedjenek meg ezzel a tudományággal. A három részből álló kísérletsorozatban a víz tisztaságáról-tisztításáról, a nedvszívó képességű anyagokról és a folyadékok sűrűségéről szerezhettek tapasztalatot képzett múzeumpedagógusok segítségével a tanulók.
A Kölyöklabor nagy népszerűségre tett szert az első tanévben, így az évzáró ünnepségen Dr. Krámli Mihály MMKM főigazgatója és Lányi Krisztián a BASF Hungária Kft. gazdasági vezetője bejelentette a program folytatását. A foglalkozásokon való részvétel múzeumlátogatással egybekötve továbbra is ingyenes lesz az iskolák számára.

A programban résztvevő osztályok számára ebben a tanévben rajzpályázatot is hirdettek. A kisorsolt pályamunkák alkotói (azaz a három legkreatívabb osztály) vehetett részt az évzáró ünnepségen, ahol a Máguspárbaj című színdarabot tekinthették meg. A Jelen Teátrum előadásában a kémia és színház összefonódik: egy izgalmas mesedarabról van szó, amelyben egy iskoláslány és egy mágus méri össze az erejét. No de nem árulhatok el mindent, az előadást Ti is megtekinthetitek budapesti és vidéki helyszíneken egyaránt.
A színdarab szereplői kisorsolták azokat a szerencsés nyerteseket, akik a tanévben a FUTURE CITY online játékhoz kapcsolódó nyereményjátékban regisztráltak. A játékosok feladata, hogy várost építsenek a virtuális térben, felhasználva a jövőről alkotott elképzeléseiket.

Folyt.köv. szeptemberben!



Villangó - Török Ivett

Fotó: Világhy Gergely

Másolat - IMG_6021.JPG

Másolat - IMG_6125.JPG

Másolat - IMG_6156.JPG

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása