Muzgo

Art Market Preview

Remélem mindenki emlékszik még a tavaly októberben a Millenárison megrendezett művészeti vásárra az Art Marketre, aki nem, annak itt a korai emlékeztető, hogy felkészülhessen a következő fordulóra.

Az Art Market Budapest, kortárs művészeti vásár, a mi magyar megfelelőnk az Art Baselre. Magyar és nemzetközi kiállítók, programok, az egészet körülfogó művészeti téma, a háttérben jól működő szakmai munka és így megkapjuk Közép-Kelet Európa vezető vásárát. Az első fordulót 2011-ben indították útra. A szervezők kicsiben kezdték, bevonva a magyar és a nemzetközi galériákat először a régiónkon belülről. Az összefogó művészeti témák a kortárs cigány művészet és a kelet-európai fotográfia voltak. Aztán tavaly 2012-ben minden növekedett, a kiállító galériák száma, a vásár alapterülete és a nézők aránya is. A témák a kolozsvári művészet sikertörténete és a zsidó identitás megjelenése a kortárs művészetben voltak.

Ledényi Attila a vásár igazgatója szerdán a Gerbeaud Cukrászdába invitálta a sajtó képviselőit, egy kis teára, kávéra, sütire és persze az emlékeztetőre, IDÉN IS LESZ ART MARKET. Az előző évek tapasztalatai alapján most nem két téma lesz, hanem csak egy a “La Garande Migration” vagyis a migráció, az el- és bevándorlás társadalmi jelenségének képzőművészeti eszközökkel való feldolgozása. A jelentkezési határidő még nem zárult le, így a kiállító galériák névsorát még nem lehet tudni, de várhatóan idén is növekedni fog a számuk. A szervezők a nyitvatartási időn változtattak, a vásár mindennap 11.00 és 20.00 óra között lesz látogatható, de a belépőjegyen nem, a belépés továbbra is mindenki számára ingyenes.

Mi az, ami az előző évek alapján várható? Jó hangulat, színvonalas standok, programok minden korosztálynak, szakmai előadások és a kortárs művészet változatos bemutatója. Az időpont pedig 2013. november 28 - december 1.

Folytatás következik...

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása