Muzgo

Machine Project a Hammer Múzeumban

Igazából bajban vagyok, mert ahogy a marketinges szakkifejezések nagy részére, erre sincs találó magyar kifejezés. Hogy fordítanátok azt, hogy 'public engagment'? Ebbe belefutottunk már elég sokszor, mikor a MuseumNextes előadások szinopszisait fordítottuk, így használhatnám a bevált módszert: körülírom. De hogy ne fussak bele abba a fiaskóba, hogy egy nagy hülyeséget írok le, így google segítségével rákerestem, hátha van valami találó definíció. Van, de nem egy, hanem sok: wiki, itt, itt és itt is. Közösség, tudásközvetítés, interaktivitás a kulcsszavak.

A Los Angeles-i Hammer Museum egy public engagment projectbe vágott bele a 2010-es évben. A Machine Porject egy művészekből, előadókból álló laza szervezet, akik a legkülönfélébb eseményeket szervezték meg a múzeumban. Mindenről, ami a Hammer Museumban történt egy 182 oldalas, nagyon alapos, stílusos leírás is elkészült, ahol betekintést nyerhetünk az egyes projektek tervezésébe, költségekbe, döntéshozatalba, milyen kérdéseket tettek fel és végül, hogyan zajlott le az esemény. A szervezőkkel is részletekbe menő interjúk olvashatók. Végeredményben minél több, érdekes, őrült eseményt szerveztek a múzeumba.

Egy elemzősebb, szakmaibb véleményt olvashatunk a Museum2.0-án, itt a Muzgon meg inkább rámegyünk arra, ami látványos: jöjjenek a filmek!

A növényeknek is a legjobb kikapcsolódás a múzeum. Zenésztől kezdve a mentalistáig mindenki csak azért dolgozott, hogy a látogatók növényei is jól érezzék magukat. 

Egy hatalmas Monthy Pyton kéz igazít útba. Sőt azt is megmutatja te hol vagy.

Lásd a világot egy mikroszkópban. 

Még több videó itt.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása