Muzgo

Virulens videók

Arról már egyszer írtunk, hogy melyek azok a múzeumok, amik a legtöbb Twitter követővel és Facebook fannal rendelkeznek. Köszönhetően ennek a blogbejegyzésnek most arra is fényderült, hogy melyek a legnépszerűbb Youtube csatornák. Colleen, a blog szerzője egy 20 tételből álló listát állított össze, ami a leghíresebb, legnépszerűbb amerikai múzeumokat, állatkerteket és akváriumokat tartalmazza. ZAM vagyis zoo, aquarium és museum azért szerepelhet egy listán, mert rengeteg hasonlóság van az intézmények között. Első hallásra kicsit furcsa lehet, de például a wikipedia is megemlíti a múzeum szócikk alatt az állatkerteket. 

Mivel ezen a blogon az állatkertek és az akváriumok nem kapnak főszerepet, így a listából én csak a múzeumokat emelem ki. Lehet egyet tippelni, hogy melyik múzeum Youtube csatornájára iratkoztak fel a legtöbben! Igen, a MoMA vezet 17k követővel, de 1000 fölött van a Mets, az American Museum of Natural History, Smithonian National Museum of Natural History, Smithonian National Air and Space Museum. Mondjuk én soha nem használtam a Youtube 'feliratkozás' funkcióját, mert nem hiszem, hogy hosszú távon érdekes videókat tudnak feltölteni. 

A poszt második felében kigyűjtötte azokat a videókat, amiket a legtöbbször néztek meg. Dobpergés. Az első helyen egy múzeum áll: az American Museum of Natural History videója, ami a Himalájától kiindulva eljut az unvierzum határáig és nagytotálban megmutatja mennyi ismerettel rendelkezünk az unvierzumból.

Majd itt van a MoMA Tim Burton munkásságát bemutató kiállításának reklámja.

--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása