Muzgo

Keddi nagyvilági sokadalom

  • Egy 19. századi különleges „fegyverkészletet” vásárolt a Royal Armouries. A fadoboz tartalma egy rózsafüzér, egy pisztoly, egy feszület és egy üveg szenteltvíz volt. A kutatók úgy gondolják, hogy a kor vámpír őrületének egy különleges példányára tettek szert.
  • Az Amerika National Guitar Museum eddig “csak” egy vándorkiállítás volt, amely immáron 3 éve utazik az államok között, ám most Ford Bell, az American Association of Museums igazgatója úgy döntött, hogy állandó helyet keres a mintegy 200 kiállítási darabból álló kollekciónak, és pályázatot hirdetett a gyűjtemény elnyerésre.
  • A Manchestre-i  National Football Museum új kiállítással vonzza a focirajongókat: megnyílt a Roy Stuart Clarke leghíresebb, szurkolókról, játékosokról készült képeiből készült tárlata.
  • 4 természeti és 4 kulturális örökséggel bővült az UNESCO listája vasárnap. Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi Tudományos és Kulturális Szervezete általa védett természeti és kulturális javak legújabb tagjai: Major Mining Sites of Walonia (Belgium), Decorated Farmhouses of Hälsingland (Sweden), Rio de Janeiro, Carioca Landscapes between the Mountain and the Sea (Brazil):, Neolithic Site of Çatalhöyük (Turkey), Lakes of Ounianga (Chad), Sangha Trinational (Cameroon, Central African Republic, Congo,), Chengjiang Fossil Site (China), Western Ghats (India).
  • A múzeumok fesztiváljainak sorát egy új kezdeményezés is bővíti, a Régészeti Fesztivál. A jövő hétvégén a londoniak, illetve a Londonba látogatók az ottani múzeumok jóvoltából a tárgyakkal a régészek szemszögéből is megismerkedhetnek, kipróbálhatják milyen is egy ásatás, sőt a leletekről másolatokat is készíthetnek.
  • Negro Leagues Baseball Museum az iPad-odra! A múzeum új távlatból közelít a baseball-rajongó fiatalokhoz- alkalmazást készített, mely segíti megérteni a játék történelmét. A program több lehetőséget is kínál erre: elolvashatjuk a híres játékosok élethazát, térképek mutatják a nagy meccsek helyszíneit, eseményeit (összefüggésben a világtörténelemmel is), sőt a csapatok múltjába is bepillantást nyerhetünk.
--> komment
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása